Кметът на Добрич участва в Пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел

Кметът на Добрич Детелина Николова, която е делегат на Комитета на регионите ще участва днес и утре в 96–та Пленарна сесия на европейския орган.

Кметът на Добрич участва в Пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел
Сесията се провежда в Брюксел. Делегатите ще обсъдят и приемат становища, свързани с финансови инструменти на ЕС в областта на вътрешните работи, правосъдието и гражданството. Сред темите, които ще се разглеждат  са и приемане на Резолюция относно ”Приоритетите на Комитета на регионите за 2013 г. във връзка със законодателната и работна програма на Европейската комисия”, градове, устойчиви в екологично и социално отношение, механизъм за мониторинг и докладване на емисиите за парникови газове, както и приемане на Програма за околната среда и действия по климата.
 
Дневният ред предвижда и доклади на теми, свързани с пакет от мерки за летищата, механизъм за свързване на Европа, рамкова програма за изследвания и иновации „Хоризонт 2020”, творческа Европа, пакет от предложения за отговорно поведения на предприятията и др. 
 
Комитетът на регионите е консултативен орган, който представлява местните и регионалните власти в Европейския съюз. Ролята му е да представя техните гледни точки относно законодателството на ЕС. Понастоящем Комитетът на регионите се състои от 344 членове от всички 27 държави от ЕС.