Добрич изпрати олимпийците си за Лондон

Градът ни ще има двама представители на най-големия спортен форум на планетата - състезател и треньор.

Добрич изпрати олимпийците си за Лондон

На започващата след дни Олимпиада в Лондон Добрич ще бъде представен от боксьорката Стойка Петрова и треньора на българските колоездачи Красимир Коев.


 

Днес двамата именити спортисти бяха официално изпратени на тържество в Община Добрич от кмета на града Детелина Николова, областния управител Желязко Желязков, председателя на общинския съвет Ангел Табаков и председателя на спортната комисия Младен Матеев.

 

Детелина Николова подари на двамата олимпийци символите на Добрич и китка здравец, и им пожела успешно представяне в Лондон.

 

Стойка Петрова ще се състезава в категория до 51 кг. на женския боксов турнир. През това лято женският бокс ще дебютира на Олимпиада. Добричлийката е единствената българска боксьорка, спечелила квота за игрите в Лондон. Стойка Петрова, която бе избрана за спортист номер 1 на Добрич за изминалата година, преди два месеца записа три последователни победи на Световното първенство по бокс за жени в Китай и достигна до 1/4-финалите. 

 

img_6657_600 

 

Днес Стойка Петрова благодари на треньора си в БК Добрич Стефан Петков, на президента на клуба Добри Йорданов и на националния треньор Павел Сяров. Надявам се да ги зарадвам с медал, сподели очакванията си боксьорката.

 

img_6661_600 

 

Красимир Коев, който е двукратен победител в Обиколката на България и спортист на Добрич за 2010 година, ще води в Лондон двамата български колоездачи. Първото му участие на Олимпиада ще е като национален селекционер.

 

Областният управител Желязко Желязков пожела успех на двамата олимпийци от ДобричОбластният управител Желязко Желязков пожела успех на двамата олимпийци от Добрич