Жоро Инкасото остава в ареста

Георги Енев отказа да дава обяснения в съдебната зала, когато му беше дадена последна дума от съдията, който трябваше да вземе решение дали да му наложи постоянна мярка за неотклонение.

Жоро Инкасото остава в ареста
“Нямам какво да кажа”, беше единственото, което Енев отрони пред съдия Елена Захова от Пловдивския окръжен съд.

Преди заседанието Енев бе окупиран от тълпа журналисти, които го питаха той ли е извършил обира, защо го е направил, имал ли е съучастници. Единственото което каза бе “Объркан съм” в отговор на въпрос дали е объркан.

Георги Енев остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” предвид тежкото престъпление, което е извършил, както и заради възможността да се укрие и извърши ново престъпление.

Прокурорът по делото Делян Пинчев заяви, че се работи по версията, че Енев е имал съучастник. Държавният обвинител заяви, че Енев не е имал право да държи ключ от автомобила, въпреки че е бил охранител.
 
Новата версия, по която работят разследващите, е, че обирът е поръчков.

Всички служители на охранителната фирма са знаели кодовете за касовото отделение на инкасо автомобила, обяви прокурор Пинчев.

Обраните банки не са предоставили информация за номерата на откраднатите купюри, което означава, че не може да се направи връзка между липсващите пари, 25-те хиляди лева, които са намерени у родителите на Енев и намерените в обраната инкасо кола пари с левова равностойност 17 хиляди лева.