Детелина Николова - единственият български кмет с покана за Международния фестивал на Дунава

Кметът на Добрич Детелина Николова е единственият български кмет, поканен като официален гост на Международния фестивал на Дунава, който се провежда от 6 до 8 юли в Германия.

Детелина Николова - единственият български кмет с покана за Международния фестивал на Дунава

Поканата е отправена лично от кметовете на дунавските градове Улм и  Ной – Улм -  Иво Гьонер и Геролд Ньоренберг. Фестивалът се провежда на всеки две години и е място за срещи на представители на местната власт, политици, артисти и учени от 10 – те дунавски държави за обмен на идеи и опит.


 

Мотото тази година “Напускане и среща” е свързано с тазгодишната тема на град Улм “Пътуване по Дунава 1712 – 2012”. Патрон на Международния фестивал на Дунава’ 2012 ще бъде Йоханес Хан, европейски комисар по регионална политика, Гюнтер Йотингер, комисар по енергиийните проблеми, както и премиерите на федералните провинции Бавария и Баден – Вюртемберг – Хорст Зеехофер и Винфрид Кречман.

 

На 7 и 8 юли в рамките на Международния фестивал е организирана Конференция на градовете Улм и Ной – Улм.

 

Избрани общински и регионални служители и представители на правителства ще дискутират местното самоуправление и туризма. Програмата включва ключови изказвания и презентации с практически примери и дава възможност за обсъждания по темата в пленарни сесии.