Съдия от Районен съд – Балчик с награда от Министерството на правосъдието

Съдията по вписванията в Районен съд – Балчик Красимир Господинов е награден от Министъра на правосъдието Диана Ковачева за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

Съдия от Районен съд – Балчик с награда от Министерството на правосъдието
Той е първият в страната, започнал да прави имотни партиди на недвижимите имоти, след като със заповед на Министъра на правосъдието от 18.05.2005 г. е определен да извършва тази дейност. От тогава досега съдия по вписванията Господинов е изготвил 28 200 броя имотни партиди за имоти на територията на община Балчик. Те представляват досие на самия имот, по което може да се проследи как се е променяла собствеността и дали има наложени тежести върху него. Преди това имотите са се търсели по името на собственика. Новата система за търсене по досието на имота се въвежда в цялата страна.

Дейността се извършва от съдия Господинов при голяма натовареност, много добра организация и висок професионализъм. С тези аргументи административният ръководител – председател на Районен съд – Балчик Ивелина Велчева го предложи за награда тази година.

Красимир Господинов започва работа в Районен съд – Балчик на 09.09.1998 г. като съдия – изпълнител, на когото са възложени и функциите на съдия по вписванията. От 2004 г. той е преназначен само като съдия по вписванията.