Медицински университет - Варна и Областна управа на среща в МБАЛ - Добрич

Среща на екипа на Областния управител Желязко Желязков с ръководствата на Медицински университет Варна и на Областната болница ще се проведе на 4 юли (сряда), от 16 часа, в МБАЛ Добрич. Покана е отправена и към кмета на Добрич Детелина Николова, съобщават от Областна администрация.

Медицински университет - Варна и Областна управа на среща в МБАЛ - Добрич

Срещата е продължение на инициирани разговори с ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов и с управителя на МБАЛ Добрич д-р Мариян Ананиев, в резултат на които Областният управител на Добрич започна проучвателен процес за възобновяване на дейността на филиала на МУ – Варна, с прием на специалисти по здравни грижи.
    


Идеята на Областния управител за разкриване на медицинско учебно заведение в Добрич е породена от сериозната необходимост от кадри в сферата на здравеопазването. Желаещите да се обучават биха могли да получават образование „на място” и да се реализират в област Добрич, а жителите на общините да получават качествени услуги, специализирана и професионална медицинска помощ, съобразно държавната политика в областта на образованието, здравеопазването и науката.