170 проверки извършиха за 5 дни хранителните инспектори в областта

За периода 18-ти - 22-ри юни, във връзка с летния туристически сезон, инспекторите от отдел „Контрол на храните” към ОДБХ гр. Добрич извършиха 38 проверки в обекти на търговска мрежа и обществено хранене на територията на Черноморието в областта. Специално внимание е обърнато и на 3 обекта предлагащи услугата „all inclusive”.

170 проверки извършиха за 5 дни хранителните инспектори в областта

Издадени са 9 предписания и е съставен 1 акт за установяване на административно нарушение. Най-често констатираните нарушения са по сградов фонд и документация.



Във връзка с официалния текущ контрол, за същия период, инспектори от отдел “Контрол на храните” към ОДБХ гр. Добрич са извършили 132  проверки в обектите на търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. В резултат на проверките са издадени 8 предписания и са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение.


Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни.