Румънци водят временното класиране в бридж феста в Албена

Завърши първата от трите сесии на най-масовия и най-интересен турнир в рамките на 30-я Международен бридж фестивал "Албена 2012" - откритият двойков турнир "Конгрес Албена"

Румънци водят временното класиране в бридж феста в Албена

В него се включиха двойки от 14 европейски страни. Турнирът бе открит от ръководителя на сектор "Спорт" в КК "Албена" Боян Атанасов, който предостави на всички участници възпоменателни подаръци в чест на 30-годишния юбилей на Фестивала.



От участващите 78 двойки, най-силно се представиха пристигналите директно от европейското първенство в Дъблин/Ираландия/ румънски национални състезатели Антон Негоеску и Кристиян Брънзою, които оглавиха временното каласиране. След тях се нареждат европейския шампион Виктор Аронов и партньорката му Диана Дамянова от София, Димитър Пенев и Илко Попов /Варна/, Марина Стегарою и Мариус Йонита /Румъния/, третият и четвъртият от световни първенства Диан Данаилов и Георги Стаматов /София/, силната добричка двойка Николай Тончев и Паскал Паскалев и др.


Днес и утре от 15.00ч. са втората и третата сесии на "Конгрес Албена" а в четвъртък започва и откритият отборен турнир за купа"Винекс Преслав".