27-годишен каварненец остава в ареста за поредна кражба

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената от Районен съд – Каварна мярка за неотклонение задържане под стража на 27-годишния Исмет Р. Х.

27-годишен каварненец остава в ареста за поредна кражба

Каварненецът е обвиняем по досъдебно производство за кражба на множество златни накити и сумата от 40 лв., всичко на обща стойност 1280 лв., от съгражданин. Деянието е извършено на 27-ми май 2012 г., чрез използване на игла. То е сторено при рецидив и в изпитателен срок за друга кражба.


Адвокатът на Исмет пледира мярката му да бъде изменена в парична гаранция, тъй като 27-годишният работел и можел да я заплати. Защитникът смята, че събраните по делото доказателства не са категорични, че подзащитният му е автор на престъплението. Не съществувала и опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.


Държавното обвинение пледира тъкмо обратното, според събраните доказателства. Прокурорът обърна внимание, че Исмет е осъждан два пъти за идентични престъпления. Тези факти обосновават и опасността той да се укрие или да извърши друго деяние. Това, че работи не му влияе положително.


Окръжен съд – Добрич, като взе предвид събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, потвърди взетата спрямо Исмет на 12.06.2012 г. мярка за неотклонение задържане под стража.
Определението му не подлежи на обжалване и протест. 


Исмет е с начално образование, не работи постоянно, семеен е. Той е осъждан за кражба и срещу него се водят висящи досъдебни производства. Извършил е деянието в изпитателния срок на предходна присъда.