Условна присъда за студент, опитал да ограби бензиностанция в Добрич

2 години условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок получи 22-годишният Радостин А. Иванов от Добрич, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Условна присъда за студент, опитал да ограби бензиностанция в Добрич

Той бе признат за виновен в това, че на 14 март тази година в съучастие с други трима опита да ограби 848,76 лева от бензиностанция в Добрич.



Иванов е студент, не е семеен, неосъждан.

Той заяви пред съда, че доброволно е подписал споразумението за решаване на делото в досъдебното производство и се отказва от разглеждането му по общия ред.

Според прокуратурата предложеното споразумение е законосъобразно и справедливо и с него ще се постигнат поставените в закона цели за генерална и лична превенция.

Окръжен съд – Добрич прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. То има последиците на влязла в сила присъда.

Съдът отмени наложената на Радостин Иванов мярка за неотклонение парична гаранция и забрана за напускане на пределите на страната.

 

Добрич Онлайн припомня, че Радостин, заедно с още трима, бяха заловена при среднощен екшън - опит за грабеж от бензиностанция по бул. Русия, в град Добрич. Около 3.30 часа, на 14 март, престъпниците с черни маски на главите, с прорези на очите и ръкавици на ръцете, са задържани в различни прилежащи към бензиностанцията паркови площи. Били въоръжени с хладни оръжия - ножове и боксове.

 

Останалите трима от бандата са обвинени и за среднощните грабежите през февруари на златарско ателие по бул.”25-ти септември” и денонощен хранителен магазин по ул.”Сан Стефано” в град Добрич, пред езикова гимназия.