Ротари клуб Добрич - с няколко дарителски прояви за 15-годишнината си

Утре Ротари клуб Добрич навършва 15 години от създаването си. През всички тези години клубът е работил в полза на общността, реализирайки редица проекти в здравеопазването, културата и изкуството, благоустройството и градската среда, социалната сфера, спорта и др.

Ротари клуб Добрич - с няколко дарителски прояви за 15-годишнината си

Един от акцентите в работата на организацията е развитието на младите хора. Във връзка с годишнината се организира благотворителна вечер, чиято цел е да подкрепи и пропагандира интерактивното образование. Със събраните средства ще изграден интерактивен учебен кабинет в Регионална Библиотека Дора Габе, който да се ползва от всички деца и учители в Добрич.


 

По повод годишнината си, Ротари - Добрич дарява колекция от 60 портрета на именити българи на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ –  наследник на първото класно училище в града. Портретите ще бъдат предадени на ръководството на гимназията на 15 юни 2012 г. от 11 часа, в сградата на училището.

 

По повод 15 годишнината от учредяването си, Ротари клуб Добрич проведе конкурс за млади художници в две възрастови групи – от 7 до 13 и от 14 до 18 години. Конкурсът се провежда за втора поредна година. Участват 25 млади творци от Добрич от различни училища и школи в града.


Картините от него са изложени в Регионална библиотека „Дора Габе. Изложбата ще бъде официално открита утре,  от 14 часа. Тогава ще бъдат обявени и наградени победителите в конкурса. Наградата е осигурена от известния добрички художник Георги Петров.