30-годишен наркоман и рецивидист остава в ареста за дребен грабеж

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 30-годишния Билент Ю. Ак. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че между 18 и 18,30 часа, на 4-ти юни 2012 г., е отнел автър шейв и хранителна добавка на обща стойност 26,98 лв. от магазин в Добрич. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

30-годишен наркоман и рецивидист остава в ареста за дребен грабеж

Два дни по-късно, Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, която Билент обжалва пред въззивната инстанция.


 

Адвокатът поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Според него, Билент страда от наркотична зависимост и не е могъл да ръководи постъпките си.


Представителят на Окръжна прокуратура обърна внимание, че задържаният и неговият защитник не посочват нови обстоятелства, нито мотиви за промяна на взетата преди дни мярка за неотклонение. Не са приложени и доказателства, за участие на Билент в метадонова програма. Той е осъждан 8 пъти и е извършил деянието при опасен рецидив. Това дава основания за вземане и потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение. Окръжен съд я потвърди.


Билент има основно образование, не е семеен, безработен е, многократно осъждан.
Определението на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.