Добрич приема финалите по волейбол за 15-годишни

Жребият за разпределение на отборите в двете предварителните групи от финалите на Държавното първенство по волейбол за момчета до 15 години ще бъде изтеглен днес.

Добрич приема финалите по волейбол за 15-годишни

За титлата при момчетата до 15 години ще спорят "Добруджа 07"-Добрич, "Казанлък"-Казанлък, ЦСКА-София, "Марек Юнион Ивкони"-Дупница, "Виктория волей"-Пловдив, "Миньор"-Перник, "Нефтохимик 2010"-Бургас, "Пирин"-Разлог,  "Монтана"-Монтана, "Левски"-Карлово, "Локомотив"-Червен бряг и "Хебър"-Пазарджик.


 

Съгласно наредбата на БФВ водачи и подводачи на групите трябва са отборите, спечелили четирите зонални турнира, сред които са и младите волейболисти на "Добруджа 07", класирали се първи на турнира в град Казанлък.


Като домакини на турнира, възпитаниците на треньора Генчо Цветков ще могат да си изберат залата, в която да играят своите срещи от предварителната група, като това най-вероятно ще е зала УСШ в градски парк "Свети Георги". Другото спортно съоръжение, където ще се определя шампионът на България в тази възрастова група, е зала "Добротица".


Срещите в предварителните групи и в двете зали ще се играят на 14, 15 и 16 юни, като полуфиналните и финални мачове ще се проведат в неделя (17 юни) и понеделник (18 юни) в зала "Добротица". Окончателната програма ще стане ясна след изтегляне на жребия от представителите на отборите-финалисти.

 

Домакините от ВК "Добруджа 07" са подготвили перфектни условия за провеждане на турнира, който е първият от подобно ниво, организиран в град Добрич през последните 20 години. Любителите на волейбола от областния град и региона ще могат да наблюдават всички срещи при свободен вход.