Добруджа е шампион!

Нов много ценен трофей в богатата витрина на ХК Добруджа! Продължава доминацията на добричката школа в българския хандбал!

Добруджа е шампион!

Още един шампион има Хандбален Клуб Добруджа през този сезон. 15-годишните юноши повториха успеха на мъжете и спечелиха първенството на страната.


 

Добруджа по безапелационен начин завоюва първото място на държавните финали по хандбал за кадети. Домакин на турнира на най-силните осем школи в тази възрастова група бе Добрич.

 

Днешният финал, игран при огромен зрителски интерес в зала "Русалка", противопостави Добруджа и Фрегата (Бургас). Момчетата на треньора Светослав Божков по категоричен начин доказаха превъзходството си и победиха с 34:15 (17:5).

 

15-годишните юноши на ХК Добруджа постигнаха дубъл през този сезон - първо място в шампионата и първо място в турнира за Купата на България.

 

Младите надежди на добричкия хандбал обраха и индивидуалните награди от държавните финали.

 

Марин Сарандев заслужено бе избран за най-полезен играч. Той влезе и в идеалния отбор на турнира на поста ляв гард.

 

Марин Сарандев получи приза за най-добър играч от Пенко Злетев - едно от най-големите имена в историята на българския хандбалМарин Сарандев получи приза за най-добър играч от Пенко Злетев - едно от най-големите имена в историята на българския хандбал 

 

Голмайстор на първенството стана Йордан Захариев, който бе избран и за най-добър разпределител.

 

Приза за най-добър вратар получи Кирил Кирилов.

 

Добруджанци обраха трите индивидуални приза на шампионата: Кирил Кирилов - най-добър вратар, Йордан Захариев - голмайстор и Марин Сарандев - най-полезен състезателДобруджанци обраха трите индивидуални приза на шампионата: Кирил Кирилов - най-добър вратар, Йордан Захариев - голмайстор и Марин Сарандев - най-полезен състезател 

 

Свилен Христов бе определен за най-добър десен гард.

 

Идеалният отбор на първенството - в седмицата бяха включени трима хандбалисти на ДобруджаИдеалният отбор на първенството - в седмицата бяха включени четирима хандбалисти на Добруджа 

 

С днешния триумф Добруджа доказа, че в момента е школа номер 1 в страната. През този сезон мъжете спечелиха първенството и второто място за купата, 13-годишните юноши станаха шести в шампионата, 15-годишните триумфираха като победители и в двете надпревари - шампионат и купа, младшата възраст спечели купата и след седмица ще приеме финалите на първенството, а юношите старша възраст завършиха трети за купата и втори в първенството, след загуба с дузпи на финала. Зад тези трофеи и медали стоят упоритият труд и гладът за успехи с марката Добруджа на треньорите Георги Андреев, Светослав Божков и Христо Йорданов.

 

Връчването на трофеяВръчването на трофея ...

 

... който разбира се бе напълнен с шампанско!... който разбира се бе напълнен с шампанско! 

 

... с което бяха изкъпани шампионите!... с което бяха изкъпани шампионите!