Здравният министър: Хората вече си прекарват времето много по-добре без цигара в ръка

Продължават проверките за нарушения на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър: Хората вече си прекарват времето много по-добре без цигара в ръка
Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Те не са кампанийни. Продължават с пълна сила навсякъде, в цялата страна. Хубавото е, че се установяват много по-малко нарушения, отколкото сме очаквали и това е добрата новина, каза министърът и допълни, че резултатите от тях ще бъдат обявявани на всеки десет дни.

По думите на министъра нарушители на забраната за пушене има навсякъде. Хубавото е, че се установяват много по-малко нарушения, отколкото сме очаквали и това е добрата новина. Дадени са предписания на някои заведения, които не са свалили указателните табелите за местата за пушене. Според Десислава Атанасова забраната не се е отразила на оборота на заведенията.

Министърът каза още, че снощи е била по личен повод в заведение. Беше пълно. Виждам, че  хората вече си прекарват времето много по-добре без цигара в ръка. Там всички се забавлявали без да пушат, добави здравният министър.

Десислава Атанасова присъства на награждаването на победителите в Националния ученически конкурс "Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 4”.