Времето днес

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми.

Времето днес
Вечерта и през нощта срещу събота явленията ще продължат; ще са по-добре изразени в Западна България и североизточните райони. През деня в източната част от страната вятърът временно ще се ориентира от юг-югозапад, до умерен. Максимални температури - между 23 и 28°. В София 23°, съобщават от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане отново ще се понижи до стойности, по-ниски от средната за месец юни.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд отново ще има значителна купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотрайно, по-късно през деня ще се развият и гръмотевични бури. Северозападният вятър ще придобие по-западна компонента и временно ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра - около 16°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна около и след обяд. На места по крайбрежието ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури: 21-24°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.