Ясни са бандите на рок феста в Каварна

Ясни са бандите на рок феста в Каварна
Между 13 и 15 юли Каварна отново ще бъде столицата на тежката музика у нас и ще срещне звезди и фенове на рока и метъла на традиционния фестивал Kavarna Rock 2012.

В първия ден на Kavarna Rock хедлайнер ще бъдат DIO Disciples – група, сформирана в чест на творчеството на великия Ronnie James Dio. Освен тях на сцената ще видим легендата на съвременния рок – басистът, вокалист и композитор Глен Хюз (Glen Hughes), чието име се свързва с емблеми в китарната музика, като Trapeze, Deep Purple, Gary Moore, Black Sabbath и др. Третият хедлайнер в първата вечер на фестивала ще бъде Michael Schenker – име, което вдъхновява редица ценители на първокласния хард рок звук вече повече от 3 десетилетия.

 

Втората вечер на фестивала – 14 юли, ще посрещне иконите на крисчън глем метъла от Калифорния Stryper, ветераните на американския хеви метъл Dokken и звездната хард рок формация Big Noize, които ще свирят у нас със специалното участие на канадския вокал Sebastian Bach (Skid Row, The Last Hard Men).

 

Третата вечер на Kavarna Rock 2012 е посветена на екстремния звук и публиката ще бъде отнесена от зрелищни спектакли, тежки рифове, мощни вокали и безкомпромисен ритъм. В неделя на сцената ще излезе движещата сила в съвременния пауър метъл Kamelot, смазващо мощната метъл симфония на италианците Rhapsody of Fire и шокиращият спектакъл на Lizzy Borden.

 

На фестивала ще участват и български групи, чиито имена тепърва ще бъдат обявени.

 

Организаторите на Kavarna Rock тепърва ще обявяват и любопитни подробности около тазгодишното издание, което е едновременно завръщане към първоначалния дух на фестивала и еволюция в посока все по-качествено преживяване за верните му фенове.

 

Билетите за фестивала вече са в продажба в мрежата на Eventim.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+