Добруджа е на победа от историята

Една победа дели хандбалистите на Добруджа от историческа първа титла за клуба и първи златни медали въобще за колективните спортове в Добрич при мъжете.

Добруджа е на победа от историята

В трети мач от Супер финала в мъжката Национална хандбална лига Добруджа разби Шумен с 29:20 пред 400 екзалтирани зрители в зала "Русалка" в Добрич.


 

На почивката жълто-зелените се оттеглиха със солиден аванс - 14:5. Главна заслуга за допуснатите едва пет гола за 30 минути игра има вратарят Пламен Иванов. През второто полувреме Добруджа продължи да играе много силно и развенча по безапелационен начин шампиона Шумен. Добричлии вече водят с 2:1 победи, след като преди седмица отборите си размениха по един успех в Шумен.

 

Четвъртият мач от серията е в неделя (27 май), от 18.00 часа, отново в зала "Русалка" в Добрич при свободен вход. Пред добруджанци се открива изключителен шанс да затворят плейофа и да се окичат със златните медали пред своя публика. За пети път в своята история хандбалистите на Добруджа достигат до финал в първенството, но сега за първи път са в ролята на водачи и могат да приключат спора в своята зала.

 

p5260020_600

 

Поредният гол на Христо Йорданов във вратата на ШуменПоредният гол на Христо Йорданов във вратата на Шумен