24 май в Генерал Тошево

Тържественото честване на 24 май в Генерал Тошево - Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост, ще започне в 9.10 часа с шествие от Исторически музей (ул. "В. Априлов") към площада (ул. "Трети март"), до скулптурната композиция "Бялата лястовица".

24 май в Генерал Тошево

Преди това абитуриенти от СОУ "Н. Й. Вапцаров" ще положат венци пред паметника на ген. Ст. Тошев, а от ПГЗ "Т. Рачински" пред паметника на Й. Йовков.

В 9.30 часа тържествено ще бъдат вдигнати националният флаг на Република България, знамето на Европейския съюз и знамето на Община Ген. Тошево. Приветствие по повод празника към всички присъстващи ще изнесе Георги Георгиев - зам. кмет на Общината. Празнично обръщение от името на абитуриентите ще направят Мария Илиева от СОУ "Н. Й. Вапцаров" и Маргарита Здравкова от ПГЗ "Т.Рачински".

По традиция на 24 май ще бъдат отличени и наградени дейци на българската просвета и култура. В празничната програма участие ще вземат мажоретен състав, деца от трите детски заведения в града и деца от НЧ "Светлина 1941".


 

Тържеството ще завърши с  Дунавско хоро.