24 май в Генерал Тошево

24 май в Генерал Тошево
Тържественото честване на 24 май в Генерал Тошево - Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост, ще започне в 9.10 часа с шествие от Исторически музей (ул. "В. Априлов") към площада (ул. "Трети март"), до скулптурната композиция "Бялата лястовица".

Преди това абитуриенти от СОУ "Н. Й. Вапцаров" ще положат венци пред паметника на ген. Ст. Тошев, а от ПГЗ "Т. Рачински" пред паметника на Й. Йовков.

В 9.30 часа тържествено ще бъдат вдигнати националният флаг на Република България, знамето на Европейския съюз и знамето на Община Ген. Тошево. Приветствие по повод празника към всички присъстващи ще изнесе Георги Георгиев - зам. кмет на Общината. Празнично обръщение от името на абитуриентите ще направят Мария Илиева от СОУ "Н. Й. Вапцаров" и Маргарита Здравкова от ПГЗ "Т.Рачински".

По традиция на 24 май ще бъдат отличени и наградени дейци на българската просвета и култура. В празничната програма участие ще вземат мажоретен състав, деца от трите детски заведения в града и деца от НЧ "Светлина 1941".

 

Тържеството ще завърши с  Дунавско хоро.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+