Стойчев: Оставам временно, ако Лазаров не си тръгне - си отивам завинаги!

Треньорът се нави да води националите в предстоящата олимпийска квалификация заради волейболистите, феновете и Бойко Борисов

Стойчев: Оставам временно, ако Лазаров не си тръгне - си отивам завинаги!

Радостин Стойчев се нави да води волейболните ни национали и в предстоящата олимпийска квалификация с Франция, Египет и Пакистан, но изрично и публично обяви, че иска инж. Данчо Лазаров незабавно да си подаде оставката като шеф на волейболната федерация. Треньорът на няколко пъти изтъкна, че не може да работи с боса и пред цяла България му постави срок от 3 седмици, в които той да се оттегли. В това време Стойчев ще подготвя волейболистите за важната квалификация, която се явява последен шанс за Матей Казийски и компания да се класират на Олимпиадата в Лондон.

"Извинявам се на всички за закъснението. Помилих ви да дойдете днес тук, защото знам за големия обществен интерес към волейбола", започна Стойчев на пресконференцията, която свика в зала "Арена Армеец".

"Имам да направя една декларация към вас и хората, след което обаче няма да отговарям на въпроси. В следващите дни ще мога да ви дам отговори на въпросите, които ще ми задавате", каза треньорът пред тълпата от репортери.

Както е известно, преди дни спецът беше освободен от поста национален селекционер на България заради краха срещу Германия в олимпийската квалификация в зала "Арена Армеец". От федерацията дори обявиха, че мястото му заема Силвано Пранди, но в крайна сметка италианецът не се нави. Вчера инж. Данчо Лазаров и компания изпълниха препоръката на министър-председателя Бойко Борисов и съобщиха, че връщат Стойчев на поста. Както вече стана ясно, наставникът на Тренто се надява инж. Лазаров и Любо Ганев да подадат оставки, което обаче не се случва.  

На волейболните ни национали продстои нова олимпийска квалификация - от 8 до 10 юни, на която отново зала "Арена Армеец" в домакин. Този път съперници ще ни бъдат Франция, Египет и Пакистан.