Променливо и хладно време ни очаква днес

Днес на много места в страната ще продължи да превалява дъжд. По-интензивни ще са валежите след обяд в Родопската област.

Променливо и хладно време ни очаква днес

Вятърът от северозапад ще се усили - в повечето райони умерен, в Дунавската равнина временно до силен. По-късно през деня от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъса и намалее. Максимални температури - между 16 и 21°. В София - около 16°.



Атмосферното налягане ще остане значително по-ниско от средното за месец май.


Над планините ще се задържи предимно облачно, билата ще са в мъгла. С прекъсвания ще продължи да превалява. По-интензивен ще бъде валежът след пладне в Родопската област. Вятърът ще бъде силен, от запад, по старопланинското било - до бурен. На 1200 м.н.в. дневна температура - около 11°, на 2000 метра - около 5°.

 

По Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Ще превалява дъжд, по северното крайбрежие - с гръмотевици. През по-голямата част от деня вятърът ще е от юг-югозапад, привечер ще се ориентира от запад и ще се усили. Дневните температури ще са между 17 и 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 17-18°.