Окръжен съд – Добрич назначи счетоводна експертиза по дело за невнесен ДДС

Съдът даде ход на наказателното дело срещу 55-годишния Бедри К. М. от Балчик. Окръжна прокуратура – Добрич е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 12-ти юли 2007 г. в Добрич, в качеството си на управител на „Б-3” ЕООД - Балчик, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 30 хил. лв., като потвърдил неистина в подадена справка - декларация по Закона за данък добавена стойност.

Окръжен съд – Добрич назначи счетоводна експертиза по дело за невнесен ДДС

По молба на подсъдимия и след като той заяви, че признава вината си и не желае да се събират доказателства в съдебното следствие, Окръжен съд – Добрич допусна делото срещу него да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.


 

Съдът прие за съвместно разглеждане в процеса предявения от министъра на финансите граждански иск за дължимите към бюджета 30 000 хил. лв. и лихви от възникване на задължението до погасяването му. 

 

Съдът прие представените от Бедри доказателства, че е внесъл в държавния бюджет главницата по задължението. Назначена бе съдебно-счетоводна експертиза, която да изчисли дължимата лихва върху главница от 30 000 лева от датата на възникване на задължението до датата на погасяването му. По тази причина делото бе отложено за 29-ти юни.

 

Бедри е от Балчик, има средно образование, семеен е, работи, не е осъждан.