Подсъдим теглил пари от дебитната карта на братовчед си

Окръжен съд – Добрич отложи наказателното дело срещу 31-годишния Янко Ст. Ас. от Добрич, за да му бъде осигурена адвокатска защита. Това е наложително предвид миналите му осъждания. В съдебното заседание днес подсъдимият поиска да бъде представляван от служебен защитник, поради липса на средства.

Подсъдим теглил пари от дебитната карта на братовчед си

Срещу Янко е повдигнато обвинение, че на 22.06.2011 г. в с. Оброчище е използвал дебитна карта без съгласието на титуляра й.



Според обвинителния акт през месец юни 2011 г. пострадалата – жителка на село Оброчище, е дала дебитната си карта на мъжа, с когото живеела на съпружески начала, за да изтегли пари. Тя написала ПИН-кода на листче. Мъжът работел като общ работник в курортен комплекс. Като се прибрал у дома си вечерта, той обяснил, че не е успял да изтегли пари, но ще стори това на следващия ден. Дебитната карта и листчето с ПИН-кода бил оставил в жабката на микробуса си. В следващите дни той потърсил там дебитната карта и листчето, но не ги намерил. Пострадалата посетила клон на банката и уведомила за липсата. Там й съобщили, че от дебитната й карта е извършено теглене на 140 лв. от банкомат в с. Оброчище. Жената уведомила полицията за случилото се.

Разследването е установило, че Янко е работил през лятото на 2011 г. заедно с братовчед си – мъжа на пострадалата. Един ден подсъдимият поискал ключовете на микробуса му, за да си почине в него. Междувременно Янко Ас. открил дебитната карта и листчето с ПИН-кода в жабката на микробуса и ги взел. Като се прибрал от работа в с. Оброчище, той отишъл до АТМ-устройство и изтеглил сумата от 140 лв. от картата.

 

Известно време след това подсъдимият разказал на братовчед си какво е направил.

Янко има начално образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

Делото е отложено за 18 юни.