Dobrich Online Виж пълната версия

Балчишките съветници възроптаха срещу Софийски университет, готвят протести

2012-04-26 10:53:18

Общинският съвет прие декларация до президента, премиера, министъра на културата и ректора на СУ "Св.Климент Охридски", с която се настоява за свободен достъп до ботаническата градина за жителите на Балчик.

Съветниците се обединиха единодушно около предложената от кмета Николай Ангелов декларация, в която се настоява за незабавно допускане на гражданите на Балчик до парковия комплекс. В случай, че това не стане до 10 май 2012г., ще бъдат предприети всички разрешени от закона протестни действия.

 

"Припомняме, че този прекрасен парк е изграден с ангарийния труд, потта и кръвта на жителите на Балчик и те винаги са имали възможността да го използват като място за отдих. Едноличният акт на ръководството на СУ за премахване на свободния вход преля чашата на нашето търпение и ние декларираме, че няма да търпим повече това нахалство, няма да позволим някой да печели на гърба на жителите на общината.

 

Така, както Софийският университет затвори своите врати, само и само да поеме управлението на Ботаническата градина, ние ще затворим „вратите” на нашия град и няма да позволим на служителите на университета и на техните гости да посещават Ботаническата градина.", се казва в декларацията.