Dobrich Online Виж пълната версия

Директорът на ОД на МВР Добрич се срещна с обществеността в Шабла

2024-04-11 10:49:38

Шабла е с най-добри показатели по ПТП в област Добрич и от началото на 2024 година на територията на общината няма тежки инциденти

По инициатива на директора на Областна дирекция на МВР Добрич Цветан Пировски, на 10 април 2024 година се проведе среща с обществеността в Шабла. На нея присъстваха още комисар Иван Иванов – началник на „Охранителна полиция“ Добрич, Жулиян Минев – началник на КАТ в областния град, Петър Атанасов – заместник-кмет „Финанси“ в община Шабла, Васил Ялнъзов – началник на РУ “Полиция“ Шабла и заместникът му Атанас Димитров.

На срещата бяха поканени кметове и кметски наместници на села от общината, директори на образователни и социални институции.

Цветан Пировски благодари на кмета на Шабла Мариян Жечев за положените усилия от месец февруари тази година Шабла да има отново районно управление, а не полицейски участък към Каварна. Пировски очерта  насоките, по които ще се работи в краткосрочен план, а именно: прегледи на паркирали румънски автомобили през лятото по плажната ивица, измамите с майстори на покриви и телефонните измами.

Васил Ялнъзов призова кметовете и кметските наместници по села да разгласяват сред населението за срещите с полицейски инспектори, които да предават оплакванията на хората на ръководството в Добрич. Предвиждат се извънкласни занимания с деца от двете училища на територията на общината, както и работа с проблемни деца, регистрирани в детска педагогическа стая.

На срещата стана ясно, че община Шабла е с най-добри показатели по пътно-транспортни престъпления и от началото на 2024 година на територията на общината няма тежки инциденти. За 2023 година катастрофите са били три. През летния сезон ще се сформират българо-румънски екипи, които да патрулират по път I-9.

Жулиян Минев препоръча да се помисли за пътната мрежа около училищата и детските градини, които трябва да бъдат добре осветени. Ще бъде организирана и среща с абитуриентите. За нуждите на местното управление ще бъдат осигурени уреди за контрол на скоростта, за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Заместник-кметът на Шабла Петър Атанасов съобщи, че предстои ремонт на два общински пътя и се мисли за повече видеонаблюдения на обществени места.

Кметът на с. Дуранкулак Веселин Йорданов алармира за трафика на ГКПП в селото, където липсват санитарни помещения и кошчета. Друг проблем е и лошото състояние на пътя Захари Стояново – Дуранкулак. Там няма пътна настилка, знаци и маркировка, припомни още кметът.