Dobrich Online Виж пълната версия

Усложнена метеорологична обстановка в община Каварна

2012-01-26 14:43:17

Метеорологичната обстановка в община Каварна е усложнена. Вали обилен сняг, придружен със силен североизточен вятър, съобщават от Община Каварна.

На територията на община Каварна няма затворени участъци за движение, но придвижването се извършва при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми почистват и опесъчават, но силният вятър не позволява работата на машините да бъде ефективна.

 

По-рано през деня, поради скъсан проводник бе нарушено електрозахранването на част от град Каварна, както и на помпена станция на ВиК, което остави града без вода. Аварията е отстранена своевременно.


Всички пътуващи ученици днес са извозени до домовете си още на обяд.

 

Поради влошената пътна обстановка в община Каварна, със заповед на кмета Цонко Цонев утрешният ден - 27 януари, е обявен за неучебен за НУ „Христо Ботев” - с. Септемврийци и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Белгун. Няма да работят и четирите детски градини в селата на община Каварна – ЦДГ „Калиакра” - с. Българево, ЦДГ „Калинка” - с. Раковски, ЦДГ „Дъга” - с. Вранино, и ЦДГ „Слънце” - с. Септемврийци. Денят 27 януари остава учебен и работен за всички учебни и детски заведения в град Каварна и за ОУ „Христо Смирненски” - с. Българево, съобщават от Община Каварна.


Въведена е забрана за движение на товарни автомобили над 10 тона по всички пътища в страната. Областно Пътно управление – Добрич и Община Каварна призовават водачите да спазват разпорежданията на контролните органи, да не предприемат пътувания без належаща причина и да се съобразяват с конкретните обстоятелства на пътя.