Dobrich Online Виж пълната версия

Седмицата на спорта в Генерал Тошево: оспорвани футболни двубои на ученици до седми клас

2023-05-14 08:26:51

На 12 май се изиграха три интригуващи сблъсъци по футбол за деца от първи до седми клас на училищата СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски" в рамките на Седмицата на спорта на град Генерал Тошево

Голяма част от отборите са съставени от момчета от школата на ФК „Спортист 2011“. При тях пролича работата на треньорите и постоянните участия в турнири под егидата на БФС. 


Срещите започнаха с двубоите при най-малките и колкото възрастовите групи растяха към по-горен клас, толкова по-динамични и равностойни бяха двубоите. Няколко момчета изпъкнаха с таланта си и обраха овациите на съученици, приятели и родители, които се бяха събрали в парка покрай игрището за мини футбол, където се проведе надпреварата.


Най-голям интерес имаше при срещите на по-малките, тъй като техните класове бяха изпълнили целия парк, за да подкрепят своите съученици. Публиката беше ентусиазирана, а децата дадоха всичко от себе си. 


Общо в турнира по футбол се включиха близо 50 деца. На всички са раздадени тениски с логото на Седмицата на спорта. След срещите всички получиха и призови медали, както и купи.