Dobrich Online Виж пълната версия

20 нови дизелови автобуса ще возят пътници в Добрич от февруари

2022-11-01 17:59:49

Очаква се автобусите да пристигнат в края на януари, каза управителят на общинското дружество „Градски транспорт“ Катя Петкова

От „Градски транспорт“ показаха  автобуси, подобни на тези, които са закупени от дружеството.  Единствената разлика е, че те ще бъдат дизелови, а не електрически.  За Добрич  ще бъдат произведени 20 осемметрови автобуса, които отговарят на всички съвремени норми за екологичност.



Цената на  един автобус е 249 000 лева без ДДС. А цялата сделка е на стойност близо 6 млн. лева без ДДС. Управителят на дружеството Катя Петкова обясни, че са се спрели на дизеловите возила, тъй като те са доста по-евтини от електрическите.  Електрическият автобус струва  около 700 000 лв.


Всеки автобус има 60 места, като 21 от тях са седящи, обясни Николай Недялков, управител на фирмата, която е официален представител на Карсан за България. Автобусите са нископодови, имат инвалидна рампа и е удобен както за майки с детски колички, така и за хора с увреждания.  Друга екстра е възможността на превозното средство да се наклони надясно и това го прави още удобен за използване от хора, които имат двигателни проблеми.



 


С пристигането на новите автобуси, общинското дружество ще разполага с 24 нови машини.