Dobrich Online Виж пълната версия

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

2020-06-27 13:29:30

Седмичен обзор на новините за периода от 22 до 26 юни

Със символична първа копка започна реконструкцията на бул. „Добричка епопея” по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич”. Общата стойност на проекта 8 138 6546,72 лв. като в него са включени няколко компонента.


Във възрожденската обстановка на АЕМО „Стария Добрич” децата от Народното читалище „Български искрици” пресъздадоха вярванията и обичаите, които нашите предци са изпълнявали на Еньовден. 


Дванадесетокласниците от Природо математическата гимназия в Добрич се събраха заедно за последен път в двора на любимото училище, за да получат своите дипломи за средно образование. 


Стопанската камара в Добрич връчи електромобил на Професионалната гимназия по техника и строителство „ М. В. Ломоносов”.


ЧСУ „Леонардо да Винчи” изпрати своите абитуриенти 


След силните дъждове преля каналът на река Батовска, който минава през центъра на село Батово, край кметството и училището. Няма засегнати къщи и дворове, нарушена е част от пътната настилка.  


Състоянието на язовирите на територията на област Добрич е добро. Те имат свободни обеми и не създават опасност за територията и населението. 


Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., отново стана задължително на всички закрити обществени места. 


Удължиха извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Това бе решено на заседанието на Министерския съвет в сряда. Предложението дойде от здравния министър Кирил Ананиев. 


Административният съд в Добрич отмени заповедта на Здравната каса, с която се отказва заплащане на животоспасяващата храна на Криси Петрова.


Два дуета от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич завоюваха първи награди от XVII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - Пловдив.