Dobrich Online Виж пълната версия

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич ще бъде Надежда Петкова

2019-08-31 10:53:37

Надежда Петкова ще бъде кандидат на ГЕРБ за кмет на Добрич

Това е заявил премиерът Бойко Борисов на 12-ия летен университет на Младежката организация на ГЕРБ, съобщават от БНР. Специалистът по европроекти Надежда Петкова е присъствала на форума. 


Припомняме, че номинираните за кмет на Община Добрич от ПП ГЕРБ бяха петима - председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев, зам.-областният управител Красимир Николов, общинските съветници Зорница Михайлова и Надежда Петкова и бившият кмет на Добрич Детелина Николова.


Надежда Димитрова Петкова е магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет - Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от Икономически университет - Варна. 


Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. Била е и финансов консултант, а от 2005 г. ръководител на Бизнес център - Добрич. Петкова е била и заместник-кмет на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове” в периода 2007 – 2015 г. 


Като експерт е участвала в подготовката на проектни предложения на общините Пловдив, Столична, Силистра, Шабла, както и в оценката на проектите от Инвестиционната програма на община Русе. Участва в разработването и подпомага управлението на проектните предложения, включени в Инвестиционната програма на община Варна. 


Семейна е, има син и дъщеря, и двамата са състезатели от националните отбори по волейбол.