Dobrich Online Виж пълната версия

Георги Петков е новият кандидат за кмет на с. Карапелит

2019-04-24 14:18:00

Общинските съветници на Община Добричка избраха Георги Петков за временно изпълняващ длъжността кмет на с. Карапелит до местните избори през месец октомври.

Припомняме, че поради влязла в сила присъда за документна измама предишният кмет на селото Иван Стоянов беше предсрочно освободен. Той беше осъден да не заема държавна или общинска длъжност за срок от 2 години.


По Закона за местното самоуправление и администрация, когато остане по-малко от една година до края на мандата Общинският съвет избира кмет на съответното населено място. На провело се днес заседание на ДОбС с тайно гласуване беше избран новия кандидат за кмет на селото. Постъпиха три предложения  - групата на ГЕРБ предложи агрономът Светослав Коев, от ДПС беше издигнат Филип Славов, а БСП предложиха Георги Петков.



След проведен таен вот от 21 общински съветници 11 дадоха своя глас за Георги Петков, който е новият кандидат за кмет на с. Карапелит,  Светослав Коев получи 7 гласа, а Филип Славов - 3 гласа. 


Георги Димов Петков  е роден на 18 май 1969 година в Добрич, основното си образование завършва в с. Карапелит, след това продължава в Сержантското военно училище в Горна Оряховица. От 1987 година работи в системата на МВР като е заемал различни длъжности по специалността си в различни гарнизони. През 2004 година кандидатства в конкурс, обявен от ОД на МВР Добрич и е назначен на работа в Първо районно управление като полицай – охрана на обществения ред. От 2008 година до сега е младши полицейски инспектор към т.н. „Квартални полицаи” на територията на град Добрич. Семеен е, с 2 деца


Той ще бъде служебно назначен на 1 май от Общинския съвет да изпълнява функциите на кмет с всички правомощия до редовните избори през октомври, след решение на областния управител на Добрич.