Dobrich Online Виж пълната версия

Главният инженер на ВиК: След приключването на проекта за воден цикъл водоподаването ще бъде нормално

2019-03-24 15:15:01

Отговорност за налягането на водата на абонатите носи единствено операторът ВиК - Добрич.

Това стана ясно по време на състояла се тази седмица пресконференция за напредъка по проекта за водния цикъл на Добрич. Уточнението беше направено от ръководителя на проекта инж. Живко Неделев в отговор на журналистически въпрос защо присъединени към новия водопровод абонати продължават да имат ниско налягане. Визирани бяха улиците „Иван Вазов” и „Любен Каравелов”, живеещите на които споделят, че положението с ниското налягане и спирането на водата е дори по-сериозно от преди да се започне работа по проекта.


„Този, който водоснабдява населеното място град Добрич, е операторът ВиК“, посочи инж. Неделев. Той обясни, че дори по време на строителството отговорник за нормалното водоподаване е бил операторът, никога не е бил изпълнителят на строителните дейности, нито пък възложителят им.


Добрич онлайн се обърна със същия въпрос и към главния инженер на ВиК в Добрич инж. Павел Павлов. Той посочи, че в района на улиците „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“, „Генерал Колев“ и други в този участък водопроводите са подменени, изградени са нови сградни водопроводни отклонения, дори има и асфалтирани улици. Павлов допълни, че загуби в този район няма. „Но при превключване на други участъци, които са непосредствено свързани с централна градска част, се налага съответно спиране, както и източване на част от водопроводите. Затова се получава такова неравномерно водоподаване, не в следствие на аварии, а на планирани превключвания”, обясни инженерът.


Инж. Павлов увери, че щом приключи целият проект за водния цикъл, ще бъде съвсем нормално водоснабдяването не само в този в този район, а и в целия град. По думите му, има места, които са изключения, но и там проблемът ще бъде решен.