Dobrich Online Виж пълната версия

Община Тервел ще кандидатства за финансиране пред фонд "Социална закрила" за фестивала "Златна възраст"

2019-03-24 14:31:10

За пети път в него ще се изявят домуващи в Домове за стари хора от страната

Докладна записка за даване на съгласие Община Тервел да кандидатства пред фонд "Социална закрила" за финансиране на проектно предложение "Фестивал "Златна възраст" - нашият начин да общуваме" ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет кметът инж. Живко Георгиев. Максималният размер, за който може да се кандидатства, е 8 000 лева. Фондът осигурява 90 процента от финансирането, а собственият принос на Община Тервел ще е 10 на сто. Крайният срок за подаване на проектното предложение е 31 май.

Първото издание на фестивала "Златна възраст" е през октомври 2015 година, през тази ще се проведе за пети път, се посочва в докладната. Инициативата за създаването му е на домуващите в Дома за стари хора в село Полковник Савово, подкрепена е от Община Тервел. В проявата се представят групи и индивидуални изпълнители от домове да стари хора в страната. Всяка година участниците се увеличават, в регламента се въвеждат нови жанрове и категории изкуства.

"Домуващите са обединени от идеята да надградят фестивала с по-атрактивен сценарий и сценичен декор, както и да създадат паметен кът за него в Дома за стари хора в село Полковник Савово", се посочва в докладната записка.