Dobrich Online Виж пълната версия

Волейболистите нямат право на грешка при предпоследното препятствие

2019-03-07 20:05:54

Възелът в Суперлигата се заплете след победата на „Левски“ над „Нефтохимик“

Волейболистите на „Добруджа 07“ имат да преодоляват две последни препятствия до края на редовния сезон в Суперлигата на страната при мъжете. Избраниците на треньора Пламен Христов са мотивирани да се поздравят с победи в тези двубои, за да могат да се сдобият с домакинско предимство в 1/4-финалните плейофи.


Първото изпитание на мрежата е утре в зала „Септември” в Разлог срещу „Пирин”. Началният час на срещата в Югозападна България е 18,30. Добричлии се оправиха за Разлог преди ден, като днес в късния следобед имаха насрочена тренировка в залата на съперника. Наставникът на гостите ще разчита на наличните състезатели, преодолели в предния кръг у дома лидерите от „Хебър” /Пазарджик/.


Възелът за челните позиции преди плейофите се заплете още повече, след като тази вечер „Левски“ спечели с 3:2 в София срещу „Нефтохимик“ /Бургас/. Отделните части бяха измъкнати от столичани след 25:22, 21:25, 27:25, 20:25 и 15:13 точки. Във временното класиране бургазлии излязоха трети, а непосредствено след тях са „сините“ и „Добруджа 07“.
На 15 март в зала „Добротица” гостуват съседите от „Черно море” /Варна/ за мач от заключителния ХХII кръг.