Dobrich Online Виж пълната версия

ЧСУ „Леонардо да Винчи“ организира училищен кръг на националното състезание "Spelling Bee 2019"

2019-02-28 08:28:42

Училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език "Spelling Bee 2019" ще се проведе на 1 март, от 13:30 часа в ЧСУ „Леонардо да Винчи“ в Добрич.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 23 февруари до 1 март в близо 300 училища в страната. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 23 или 24 март.


"Spelling вее" е състезание за ученици от 5-7 клас, в което състезателите спелуват, т.е произнасят, различни думи на английски език буква по буква. Думите за състезанията се подбират от предварително обявен списък с 500 думи. Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Spelling вее е състезание с елиминиране и последният останал състезател се обявява за победител.


ЧСУ "Леонардо да Винчи" е домакин на състезанието, в което може да се включите като публика. То ще се проведе в Арт зала - Леонардо в посочения ден и час.


Националното състезание по правопис на английски език (Bulgarian National English Spelling Bee) се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС  в партньорство с фондация “Америка за България”.