Dobrich Online Виж пълната версия

Теглене на краткосрочен кредит от 600 000 лева за блок „Добрич“ предлага общинска администрация

2019-02-25 11:44:05

Докладна записка с нов вариант за довършване на блок „Добрич“ внася на заседанието на Общинския съвет утре кметът Йордан Йорданов.

Предложението е за поемане на краткосрочен дълг с цел финансиране на  реализацията на инвестиционен проект „Изпълнение на строително-монтажни работи /СМР/ по довършване на жилищен блок „Добрич“ в размер до 600 000 лева, чрез провеждане на процедура за избор на кредитна институция. Предлага се при възлагане на СМР на изпълнителя да бъде предложено заплащане в размер на 600 000 лв., осигурени от предложения краткосрочен кредит. За останалата част от задълженията към фирмата-изпълнител да бъде предложена собственост на Общината – индивидуализирани обекти в строящия се блок. Общинското имущество, което следва да се предложи на изпълнителя и неговата актуална пазарна стойност, ще бъдат обект на отделно решение на Общинския съвет.  


Главницата и лихвите по поетия дълг ще се погасяват от собствени бюджетни средства със срок на погасяване до дванадесет месеца от датата на сключване на договора за кредит.  


В друга докладна записка кметът Йордан Йорданов предоставя на ОбС информация за основните параметри и условия при изготвяне на обществената поръчка с предмет: „Строително-монтажни работи на обект: жилищен блок “Добрич”. Причината е високият обществен интерес и необходимостта от спешното й изготвяне и обявяване, както и постигане максимално възможна прозрачност при разходване на публични средства, се посочва в докладната.