Dobrich Online Виж пълната версия

409 408, 64 евро за закупуване на техника за извънредни ситуации получи Община Шабла

2018-10-24 12:04:01

409 408, 64 евро безвъзмездна финансова помощ по проект получи Община Шабла за закупуване на техника за извънредни ситуации, съобщават от кметството.

В сградата на община Овидиу, Румъния проведоха встъпителна пресконференция за представяне на  проект „Интегрирано управление на риска и ефективни реакции на органите за гражданска безопасност“, в който Община Шабла е партньор по проекта на община Овидиу и на Фондация „Идеин развитие“.


Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 988 827,12 евро, от които 409 408, 64 евро за Община Шабла. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.


Специфичните цели на проекта са оборудване на местните власти със специализирано оборудване за ефективна реакция при овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняването на последиците от тях.


Проектът предвижда закупуване на снегопочистваща техника, оборудвана с пясъкоразпръскващо устройство, V-образно гребло, роторен снегорин и помпа, в случай на наводнение /за отводняване/, лодка за извънредни ситуации, както и закупуване на оборудване за екипа на доброволното формирование. Също така се предвижда поставяне на оповестителна сигнализация при извънредни ситуации, обучения на екипа на доброволното формирование в Шабла.


От страна на Шабла в конференцията участваха членове от екипа за изпълнение на проекта с позиции - мениджър „Връзки с обществеността“ и счетоводител.


Двете Общини изразиха желанието си да работят съвместно за успешната реализация на проекта.