Dobrich Online Виж пълната версия

Извършват разкопки в село Кардам

2011-07-13 12:48:11

Спасителни археологически проучвания ще бъдат извършени в землището на село Кардам това лято. Имотът, който ще бъде проучен се намира непосредствено до бившата бензиностанция на входа на селото, съобщава сайтът на Община Генерал Тошево.

Разкопките ще се ръководят от н.с. Божидар Драганов, гр.София и Йото Йотов от РИМ гр.Добрич. Участие ще вземат и 16 ученици от 9 и 10 клас от град Генерал Тошево, по 8 от СОУ "Н.Й.Вапцаров" и ПГЗ "Тодор Рачински". Дейностите по проучванията ще продължат от 25 юли до 12 август, а  всички средства по тях ще бъдат поети от Културният календар на община Генерал Тошево.

Сайтът на Община Генерал Тошево информира още, че на 15 юли от 8.00 часа в село Красен, в землище на "Братя Алексиеви" ООД, официално ще бъде открита жътвата в генералтошевски район. Веднага след празничния ритуал, пак там, ще бъде проведена пресконференция във връзка подписването на проект по програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-20013 г., за развитие на алтернативни форми на туризъм, на стойност около 2 млн. лв. На събитието ще присъстват кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов, служители на общинска администрация, арендатори от района и местни жители.