Dobrich Online Виж пълната версия

Албена ще бъде домакин на Първия квалификационен кръг за девойки до 19 г.

2017-11-26 07:32:12

България ще бъде домакин на Първия квалификационен кръг за класиране на ЕВРО 2019 за девойки до 19 години. Това стана ясно след изтегления жребий за определяне на групите в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

Нашите момичета попаднаха в група "11" заедно с отборите на Италия, Португалия и Румъния, а двубоите ще се проведат от 1-ви до 7-ми октомври 2018 г. в Албена.

За поредна година УЕФА гласува доверие на страната ни да домакинства на мачове от Първия квалификационен кръг, благодарение на отличната организация от страна на БФС, условията за подготовка и професионално подготвените терени от домакините в Албена. Турнирът ще послужи и като генерална репетиция преди Европейското първенство за девойки до 17 години, на което България ще бъде домакин.

Първите два отбора от всяка група и двата най-добре класирани трети тима ще продължат участието си в Елитния квалификационен кръг, в който са поставени Испания и Франция. Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на Европейското първенство – Шотландия. Финалите за девойки до 19 г. ще се проведат през месец юли 2019 година.