Dobrich Online Виж пълната версия

ВМРО: Няма основания за поскъпване на тока

2011-06-30 06:25:50

Цената на тока не трябва да скача, защото няма основания за това. В това е категоричен заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.

„Няма увеличаване на себестойността на нито един от източниците, от които се произвежда електрическа енергия", заяви Костадинов пред Информационна агенция КРОСС.


„Производството на единица ток е същото като миналата година, като поминалата година. Същевременно цената на тока, който ние получаваме, се увеличава", допълни заместник-председателят на ВМРО.

Днес ВМРО организира пореден протест срещу поскъпването на тока от 12,00 ч. пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 

Това е част от серията протести срещу високите цени на тока, парното, както и срещу монополите.

 

„Да не би цената на водата, от която се прави ток от ВЕЦ-овете да е скочила? Или пък цената на въглищата, от които се прави 40% от електроенергията в България и големите ТЕЦ-ове. Цената от АЕЦ „Козлодуй" също е една и съща", аргументира се Костадинов.

Според него поредното, макар и минимално, поскъпване на електроенергията обслужва енергоразпределителните предприятия. Освен това, увеличение на тока няма и в нито една европейска държава.


Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки очаква стотици на протеста, защото „няма човек, който да се е засегнат". „Важното е хората да вярват, че мнението им е важно и да променят нещо в своя полза", каза той.

 

ВМРО обмислят и други мерки срещу високите цени на парното и тока.