Dobrich Online Виж пълната версия

Хиляди ще посрещнат Джулая по Добруджанското черноморие

2011-06-28 08:11:06

Камен бряг, Крапец и Албена и тази година са най-желаните места за посрещане на първото юлско слънце за много българи.

По традиция хиляди българи ще отбележат празника Джулай морнинг, чието име идва от известната песен на Юрая Хийп. Традицията е чисто българска и има вече над 30 годишна история. Хипарската идея за пречистващата сила на изгрева на 1 юли набира все по-голяма популярност в страната ни през последните години, като дори се стигна до там, че управляващите започнаха да коментират възможността Джулая да добие статут на национален празник.

В нощта на 30 юни срещу 1 юли Добруджанското черноморие е една от най-желаните дестинации. Три са основните места в Добричко, където в чевтъртък вечер ще се съберат хора от цяла България.  Джулай Морнинг фестивал на Камен бряг ще започне в 4.30 часа с изпълнения на групите „РЕВ” и „Команда 5”. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на „Юрая Хийп” ще изпее култовата песен „Джулай морнинг” в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.

Първият юлски изгрев ще бъде посрещнат от много добричлии и гости на областта ни и до село Крапец. Над хиляда човека заявяват, че ще присъстват на фейсбук профила на събитието.

За четвърта година на плажа в Албена ще се съберат много любители на хаус музиката. До Nomad Beach club ще се проведе ALPHA UNDERGROUND парти, организирано от Алфа радио. Джулая в Албена ще бъде посрещнат със сетовете на DJ's STEVEN, JASSEN PETROV, DONCHO & ALEX RAEVA, ROSS & SPASSOTО, MILEN YANEV & X-TO, IUSKO, DIAS.