Dobrich Online Виж пълната версия

Много рок на добруджанското черноморие за Джулая

2017-06-30 02:07:44

Името на празника Джулай морнинг идва от известната едноименна песен на Юрая Хийп. Традицията е чисто българска и има вече над 30-годишна история. Хипарската идея за пречистващата сила на изгрева на 1 юли набира все по-голяма популярност в страната ни през последните години, като дори вече се обсъжда възможността Джулая да добие статут на национален празник.

Добруджанското черноморие отново ще събере хора от цялата страна в нощта на 30 юни срещу 1 юли.


За втора поредна година Шабла ще посрещне Джулая с "Легендите". Йордан Караджов, Константин Цеков, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков и Стенли ще изпълнят най-големите рок хитове. Легендите ще бъдат подгрявани от рок бандите "Бумеранг" и "Headmaster"", както и от група от местни таланти. Tе ще забият на шабленския плаж от 22.00 часа.


Джулай морнинг фест ще се проведе тази нощ на Камен бряг. Началото на концертната програма е в полунощ. Ще участват "The Lefties" от Шумен, "Анекдот" от Русе, "Pleasure" от Добрич, Иво Руев бенд, "Scarlet Aura" от Румъния, Звезди Керемидчиев и група "Ахат".


Албена също ще посрещне първото юлско слънце с рок музика на живо тази година. В плажния бар "Ганвие" ще забие група "The Hitch-Hikers".