Dobrich Online Виж пълната версия

Съдът санкционира свидетел по дело за кражба от дебитна карта

2011-06-20 11:00:14

Окръжен съд – Добрич, наложи глоба от 150 лв. и разпореди да бъде принудително доведен за следващото съдебно заседание неявил се за втори път свидетел по наказателното дело срещу 44–годишния Иван Ен. Ив. от Добрич.

Срещу подсъдимия е повдигнато обвинение за това, че на 24.06.2010 г. в гр. Добрич е използвал дебитна карта и е изтеглил сумата от 400 лв. в 08:46 ч. без съгласието на титуляра – 27-годишна добричлийка.


По искане на подсъдимия в съдебно заседание на 06.04.2011 г. съдът призова за разпит негов приятел. По обясненията на Иван Ив. той му бил предоставил дебитната карта с молба да изтегли парите, защото не знаел как, като му дал ПИН-кода, написан на листче.
           

За втори път днес свидетелят не се яви на делото, въпреки че е редовно призован.
           

Като взе предвид, че по делото са проведени 5 съдебни заседания и прилагайки принципа за бързина на съдебното производство, Окръжен съд – Добрич, счете за необходимо да санкционира свидетеля и да постанови принудителното му довеждане за следващото съдебно заседание на 27.06.2011 г.
           

Досега Иван Ив. се представляваше сам по делото, но съдът констатира, че той междувременно е настанен в Затвора в Белене, за да излежи наказание лишаване от свобода по друга присъда. Това налага подсъдимият да има адвокатска защита. Съдебният състав допусна да бъде оказана правна помощ на Иван Ив. и поиска Адвокатска колегия – Добрич, да му определи адвокат за служебен защитник.