Dobrich Online Виж пълната версия

Стефан Данаилов в Добрич: Давам своята заявка за победа на БСП

2017-03-17 18:09:02

Професор Стефан Данаилов вдигна на крака добричлии дошли в залата на НТС тази вечер за да зърнат великия актьор.

 Той посети нашия град за да заяви своята подкрепа за кандидатите за народни представители от Добрич на коалиция "БСП за България" с номер 10 в бюлетината. "Моята интуиция говори, че ще сме първа политическа сила", каза той и допълни "Аз съм кадемлия и очаквам победа". 


Данаилов сподели, че картината с културата в Добрички регион, а и в цялата страна не е цветуща. Хората трудно намират средства да си купят книга, а други изобщо не отварят книга. "Залети сме с американски филми. В Добрич за миналата година са излъчени 229 филма, от тях 172 американски и само 5 заглавия са български", каза той.  


 



Според него на всяка цена трябва да започне сериозна работа върху националната стратегия за развитие на културата. "Само за 2017 -та година очакваме 55 млн.лева в сферата на културата, за да се успокои до голяма степен структурата. Депутатите на БСП са разработили и ще внесат законопроект, който да позволи промяна и усъвършенстване на механизмите на финансиране в специализирани фондове, като се подпомогнат дебютни проекти, съвременно изкуство, българското кино и други", каза той.


Стефан Данаилов сподели, че има много спомени свързани с нашия град. Той се върна в годините назад, когато често е играл на сцената на добричкия театър и че Добрич след промените е бил червената крепост. 


 



Той отговори на многобройните въпроси на добричлии. На срещата присъства водачът на листата на червените от 8-ми добрички многомандатен избирателен район Красимир Янков. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители от добричката листа - Николай Колев, Даниел Йорданов,Мая Димитрова, Светлин Колев, Здравко Здравков, Дариела Вълканина, Боян Съркизов и Желка Керанова.



 



 


Купуването и продаването на гласове е престъпление.