Dobrich Online Виж пълната версия

Потвърдиха ареста на двама обвиняеми за кражба

2011-06-02 12:02:44

Окръжен съд – Добрич потвърди наложените на 27-годишния Младен Ф. Игн. и на 21-годишния Игнат Св. Мл. от с. Бдинци мерки за неотклонение задържане под стража.

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство за това, че за времето от 20 до 23 май в с. Бдинци, община Добрич чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и използване на техническо средство, са отнели хранителни продукти, стекове с цигари и 22,98 лв. от гражданин на Варна, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Младен Игн. и Игнат Мл. обжалват пред въззивния съд определението, с което на 26.05.2011 г. Районен съд – Добрич, им е наложил най-строгата мярка за неотклонение.

Адвокатът им пледира днес, че няма основание за задържането им, тъй като не е налице обосновано предположение, че са автори на кражбата. Това се твърдяло единствено от други лица, извършители на престъплението. В дома на подзащитните му не било намерено нищо от откраднатото. Защитникът помоли да бъде отменена като неоснователна наложената им мярка за неотклонение.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска молбата да бъде отхвърлена като неоснователна. Той посочи, че за първоначално вземане на мярка за неотклонение е необходимо да има само данни, че са евентуалните извършители на престъплението. Обвиняемите за него са 4 лица, две от които са направили самопризнания и обяснили как точно е извършено.

За Младен Игн. деянието е сторено при условията на повторност. Той е осъждан 4 пъти за кражби и срещу него се водят други досъдебни производства.

Игнат Мл. е осъждан веднъж за кражба и срещу него има висящи досъдебни производства.

Прокурорът твърди, че всичко това обосновава високата обществена опасност на лицата, и опасността те да се укрият или да извършат друго деяние.

В последната си дума Младен Игн. обясни, че от 2006 г. не е вършил престъпления и работи за британско семейство в селото.

Двамата имат основно образование, а Игнат Мл. е общ работник.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с представените доказателства и със становищата на страните, потвърди определението на първоинстанционния съд. Актът му не подлежи на обжалване и протест.