Dobrich Online Виж пълната версия

Йордан Йорданов: До избора на нов УС на Добруджа настоящият е действащ

2016-08-08 07:39:57

Като достойни граждани с гордост ще можем да кажем, че отиваме на мач от А група на стадион "Капитан Димитър Списаревски", смята кметът на Добрич.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изрази изненадата си от изказване на президента на Добруджа Валентин Василев, че след срещата между тях през юни настоящият Управителен съвет на клуба е приключил всякакви дейности. Решението на общинския съвет е само причина за насрочване на общо събрание, до тогава настоящото ръководство може да взема решения, отбеляза Йордан Йорданов. На 7 сепетмври ще се проведе заседание, на което ще бъде избран нов Управителен съвет на Добруджа, а до тогава настоящият е действащ и не може да прехвърля топката на общината, заяви кметът. Общината няма представител в УС и аз няма как да управлявам клуба в момента, поясни той. Кметът съобщи, че не може да обсъди ситуацията с Валентин Василев, защото председателят на УС не отговаря на обажданията му. Йордан Йорданов обаче поддържа комуникация с треньорите в Добруджа - на мъжкия отбор и в детско-юношеската школа. Той съобщи още, че в новото ръководство на клуба ще има футболен човек и вече има набелязан подходящ.


Подкрепям идеята за преименуване на стадиона в Добрич, изрази личното си мнение кметът. Димитър Списаревски е герой от Добрич и ние като достойни граждани ще можем да кажем, че отиваме на стадион "Капитан Димитър Списаревски" на мач от А група - пожела си Йордан Йорданов. Предложението на агитката на Добруджа ще бъде разгледано от общинската комисия по имената и тя ще вземе решението дали стадионът в Добрич ще бъде кръстен на родения в Добрич герой.