Dobrich Online Виж пълната версия

Гимназисти от СОУ "Д. Талев" заеха местата на своите преподаватели

2016-05-10 06:27:21

На 9 май 2016г. ученици и учители от СОУ „Димитър Талев“ отбелязаха Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление.

Ученици от Училищния ученически съвет подготвиха презентация за Европейския съюз, която бе излъчена по локалната училищна телевизия, включваща информация за историята, структурата и идеалите на Европейския съюз, правата на европейските граждани и идеи за дискусии върху проблемите, с които се сблъсква Организацията. 


Като част от Деня на ученическото самоуправление най-отговорните и амбициозни гимназисти се запознаха със задълженията и отговорностите на ръководството на училището. Ентусиазираните младежи изявиха голямо желание да научат повече за управлението на училището и дадоха предложения за по-активното включване и мотивация на учениците. Традиционно на този ден възпитаниците заеха местата на своите преподаватели и проведоха уроци по български език, литература, биология, физика, изобразително изкуство и физическа култура и спорт.


В Деня на Европа двадесет и един преподаватели от СОУ “Димитър Талев“ участваха в обучение, с което задълбочиха познанията си за работа с електронната платформа Е-twinning и различни ИКТ инструменти за разнообразяване и модернизиране на урочната работа. Е-twinning посланикът към ЦРЧР Светлана Върбанова представи пред преподавателите новите възможности на сайта за осъществяване на  успешна междукултурна комуникация и сътрудничество с училища от Европейския съюз и откриване на нови партньори за реализирането на бъдещи проекти.