Dobrich Online Виж пълната версия

Втори свидетел се отметна за Масларова

2011-05-10 10:52:26

Свидетелят Добромир Нейков "заби втори шамар" на прокуратурара по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова като се отметна от показанията си.

Процесът срещу бившия социален министър Емилия Масларова и още петима за ремонта на Социалния дом в Стара Загора, от който според прокуратурата са присвоени 11 млн. лева, се превръща в кошмар за държавното обвинение.

След като в понеделник от показанията си се отметна защитеният и ключов свидетел Тодор Павлов, който подрбно бе описал корупционната схема и как е носил пари на Масларова, днес примерът му последва и Добромир Нейков, който също се отмтна от показанията си.

По време на разследването Нейков е заявил, че негова фирма е участвала в ремонта на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, а на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал и подсъдимият бизнесмен Венцислав Драганов.

Днес в съдебната зала обаче Добромир Нейков се отрече от тези си показания.

Пред съда той каза, че Драганов не е присъствал на срещите и обясни, че разликата в показанията му се дължала на технически пропуски от негова страна и от това, че когато го разпитвали разследващите, бил неподготвен.

Фирмите на Добромир Нейков и на другия свидетел по делото Антон Тончев, били избрани да участват в консорциум, който да се занимавал с ремонтните дейности на обекта.

Въпросният консорциум обаче бил създаден малко преди да бъде спечелена поръчката, а не след това.

Според защитата обаче, в това няма нищо притеснително. Адвокатите обясниха, че при големи инвестиционни обекти се постъпвало по този начин, защото в България нямало фирма, която да извършва абсолютно всички ремонтни дейности във всички сфери на строителството.