Dobrich Online Виж пълната версия

НДСВ подкрепя кандидатурата на Марияна Пасева за кмет на Тервел

2015-09-12 14:19:10

НДСВ подкрепя кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Тервел, издигнат от инициативен комитет, Марияна Пасева. Това съобщи областният координатор на партията д-р Георги Желев.

Той съобщи, че очаква и други политически формации да подкрепят кандидатурата й. Водят се разговори за това. Възможно е дори да се сформира и коалиция от партии, които стоят в център-дясното политическо пространство, които да застанат зад кандидатурата на Пасева. Те може и да излязат с обща листа за общински съветници, каза още д-р Желев.


Инициативен комитет издигна кандидатурата на Марияна Пасева за кмет на Община Тервел. Той обединява авторитетни и доказали се професионалисти от различни области на обществения живот. Инициатор е инж. Маргарита Ковачева – мениджър. Участват Диян Няголов – бизнесмен, Сияна Маринова – частен бизнес, Галентина Атанасова – икономист, Наталия Денева – търговски представител, д-р Маринка Костадинова – лекар, Диян Ковачев – бизнесмен, Майя Първанова – публична администрация, Соня Илиева – медицинска сестра, и др.


Марияна Маринова Пасева е родена в Тервел, където живее и работи. Омъжена, има двама сина. Магистър е по финанси, има бакалавърски степени по стокознание и автоматизация на производството. От 2014 г. е включена в списъка на синдиците в България. Председател е на СНЦ “Асоциация гражданска инициатива Тервел. Работи в Община Тервел от 1995 г. – като социален работник, старши специалист „Регионално развитие и екология“, а от осем години е главен специалист „Финанси и управление на собствеността“. Участва и в други сдружения с нестопанска цел, член е на контролния съвет на МИГ Тервел Крушари.