Dobrich Online Виж пълната версия

Лесничеите апелират да се спазват противопожарните правила

2015-07-09 11:33:48

Във връзка с обявения до 30.10.2015г. пожароопасен сезон в горите от областните управители на Варна, Добрич, Търговище и Шумен и във връзка със зачестилите, през последните горещи дни, случаи на пожари в близост до горския фонд, Североизточно държавно предприятие - Шумен апелира към гражданите да спазват някои основни противопожарни изисквания.

От предприятието, под чиято егида са добричките горски стопанства, настояват да не се пали окрит огън и да не се извършват огневи работи на разстояния по – малко от 100 м. от границите на горските територии; да не се пали огън в горските територии, освен ако не са на определените за целта зони от Държавните горски и ловни стопанства и да не се напуска мястото без огънят да бъде изгасен; изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените места; физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии, е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност в тях.


Североизточно държавно предприятие - Шумен препоръчва да се спазват Наредбите за пожарна и аварийна безопасност в горите и изразява увереност, че гражданите ще изпълняват своите задължения и ще бъдат внимателни.